После кратке паузе РОДА 3×3 караван наставља своје путовање широм Србије, а ове сезоне Kладово ће први пут имати прилику да угости неке од најбољих српских баскеташких екипа.

Други турнир у оквиру Државног првенства Србије одиграће се 4. маја у Kладову, где ће се екипе борити за новчану награду од 60.000 динара, али и пласман на финални турнир првенства. У организацији Спортског савеза општине Kладова такмичење ће се одржати на терену поредДунава, те нема сумње да ће наши баскеташи и сјајна дестинација донети нова узбуђења.

По сада већ устаљеној пракси, на српским теренима снаге ће одмерити и неке екипе из региона. Kако је најављено, у Kладову ће се такмичити и тимови из Грчке, као и Турске и Словеније, што значи да је још једном потврђено да првенство Србије вази за најјаче првенство у региону.

Осим гостију, прилику да постану шампиони Kладова имаће и баскеташи Раље Интергалактик, Аваија, као и Земуна, па нема сумње да ћемо присуствовати врло узбудљивим и неизвесним утакмицама.

За најбољу екипу, осим новчане награде, спремна је и спортска опрема Kошаркашког савеза Србије, док ће другопласирани и трећепласирани такође добити робне награде.

Пријаве за турнир су и даље у току, а могу се извршити путем мејла 3x3serbia@gmail.com или на број телефона 065/3009189.

Већ наредног дана, у недељу, гледаћемо још један турнир у оквиру Првенства србије. Наиме, у организацији Савеза спортова Савског венца, а уз техничку подршку општине Савски венац и Кошаркашког савеза Србије, у недељу ће се у Дечијем култирном центру Мајдан одржати Urban challenger, са почетком од 10.00 часова.

Пријаве, без котизације, можете послати на мејл savsports.venac@gmail.com или број телефона  065/8618854.

Нема сумње да нас овог викенда очекује узбудљив баскет, а на нама је да уживамо у представи коју ће нам приредити све екипе.