РОДА 3×3 првенство Србије стигло је тачно до средине, а протеклог викенда одржана су два турнира у Београду и  Пожаревцу.

У суботу, на теренима КК Партизан српски баскеташи борили су се за вредне награде. Осим пласмана на финални турнир првенства Србије, Београд је свом победнику донео и слот за учешће на челенџеру, који ће се у јулу одржати испред „Штарк Арене“. После узбудљиве групне фазе, као и четвртфинала и полуфинала, добили смо учеснике великог финала, Армагедон и Витез Екос Ромари. Пред многобројном публиком и у сјајној атмосфери, баскеташи Армагедона успели су да савладају госте из Босне и Херцеговине са 21:19. Финале је донело много преокрета, а питање победника решио је Милошевић, који је био прецизан на линији пенала.

Већ следећег дана, у недељу, РОДА караван отпутовао је у Пожаревац, где је одржан турнир Б категорије. На отвореним теренима СЦ „Пожаревац“ били смо у прилици да гледамо велику борбу и сјајне потезе српских баскеташа. До финала су стигли Раља Интергалактик и Олимп. После врло неизвесне утакмице, у којој су оба тима приказала фантастичну игру, као победници изашли су баскеташи Раље који су славили са 21:18. Овом победом Раља је стигла до прве титуле ове сезоне у оквиру РОДА државног првенства и тако обезбедила учешће на финалном турниру.

Времена за паузу нема, такмичење се наставља већ следећег викенда, а домаћини ће бити Свилајнац и Нови Пазар.