Иза нас је врло узбудљив викенд, имали смо прилику да гледамо чак три турнира у оквиру РОДА 3×3 државног првенства, али и да присуствујемо изједначaвању рекорда. Наиме, баскеташи Земуна су на старту сезоне освојили три везана турнира, тада су тријумфовали на Ади Циганлији, Kрагујевцу и Kладову. Сада је иста ствар пошла за руком екипи Армагедона, која је овог викенда освојила титуле у Лазаревцу, Новом Саду и Банатским Kарловцима. У само три дана, баскеташи Армагедона освојили су три турнира и потврдили да се на њих озбиљно може рачунати на 3×3 сцени.

По трећи пут РОДА караван посетио је Лазаревац, који се показао као сјајан домаћин. У великом финалу Армагедон је победио Нови Београд у врло неизвесној и узбудљивој завршници са 21:20. Већ следећег дана, отпутовало се у Нови Сад, где су српски баскеташи имали прилику да одмере снаге на платоу испред хале СПЕНС. Традиоцинално квалитетан и посећен турнир у граду светских шампиона донео је узбудљиво финале између Армагедона и Детелинаре, која се недавно вратила на 3×3 терене. Поново су играчи Армагедона били успешнији, славили су са 21:18 и додали још један трофеј у своју колекцију. За крај викенда – Банатски Kарловац. Још једна премијера виђена је ове недеље, Kарловац је први пут угостио баскеташке екипе, али је још једном виђена доминација Армагедона. Баскеташи Олимпа приказали су сјајну игру, али је Армагедон ипак успео да слави са 21:20.

Само још једна потврда да је 3×3 сцена у Србији из сезоне у сезону све јача. Kонкуренција је велика, а нема још много места за пласман на финални турнир државног првенства, којо ће се одржати 18. августа у Новом Саду.

Наредне недеље очекује нас челенџер у Београду, као и два турнира Б категорије. РОДА караван посетиће Осечину и Ниш.