Као дугогодишњи спонзор српске кошарке, Рода је још једном покренула акцију „2.000 лопти за будуће асовеˮ, у којој ће основним и средњим школама са највише гласова поклонити 2.000 „Молтен“ лопти за кошарку. Акција ће трајати у периоду од 16. септембра до 13. октобра, а гласање ће бити на интернет страници www.roda.rs .

Свака регистрација или пријава доносе по један глас, „share” на Фејсбук и Инстаграм друштвеним мрежама још три гласа, док промена Фејсбук „cover” фотографије, као и уношење броја Супер Картице, доносе додатних десет гласова.

– Рода годинама уназад подржава развој српске кошарке, нарочито када су у питању млађе категорије. Зато смо још једном одлучили да организујемо акцију у којој ћемо деци, у школама широм Србије, омогућити да кошарку играју од малих ногу – изјавила је Наташа Павловић, директор маркетинга компаније Меркатор-С, у чијем саставу се налазе и Рода маркети.

Акцију је подржао и Кошаркашки савез Србије.

– Ово је добар пример како компаније могу да се укључе и дају подршку развоју кошарке. Рода већ дужи низ година подржава нашу репрезентацију, јуниорску лигу Србије, 3×3 првенство у баскету, а ево сада је још једном показала да не заборавља ни наше најмлађе – изјавио је Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије.

Време је да покажете заједништво и тимски дух! Гласајте, лајкујте и поделите са пријатељима. Придружите се акцији и помозите вашој основној или средњој школи да освоји лопте уз које ће стасати будући кошаркашки асови наше земље.