На велико одушевљење ученика Основне школе „Сава Шумановић“ у Земуну, РОДА је у сарадњи са Кошаркашким Савезом Србије и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, организовала посету женске кошаркашке репрезентације Србије, којом је званично почела подела лопти школама у оквиру другог по реду пројекта „2.000 лопти за будуће асове“. У наредном периоду 200 школа у 87 градова широм Србије добиће Молтен кошаркашке лопте које су школама неопходне за рад.

Након спектакуларног уласка кошаркашких звезда у салу за физичко васпитање ове школе, уз песму „Играј и победи“, ученици су имали прилику да одиграју пријатељску утакмицу са својим идолима.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић истакао је да су овакве акције кључ за промоцију спорта код младих.

– РОДА је годинама наш пословни партнер и пријатељ. Осим што помаже КСС, покренула је ову акцију. Видели смо и данас да је школски спорт кључ правих вредности међу младима и искрено се надам да ће и у наредним годинама бити бар на оном нивоу као када сам ја био школарац. Надам се ће бар једна од ових 2.000 лопти завршити у рукама неког будућег репрезентативца, који ће и у мушкој и у женској кошарци доносити златне медаље Србији – рекао је Томашевић.

Наташа Павловић, извршна директорка маркетинга компаније Мерцатор-С, уручила је поклон овој школи као награду за учешће у пројекту, Молтен кошаркашке лопте високог квалитета, које ће ученици користити током часова.

– После четири недеље гласања завршена је Родина акција, у којој ћемо у више од 200 основних и средњих школа поделити кошаркашке лопте. Колико је важна ова акција и какав је одјек имала, показује то да је учестовало око 1.700 школа, од чега 68.000 активних корисника који су заједно прикупили 700.000 гласова – рекла је Наташа Павловић и додала: – Ово је други пут да РОДА организује овај пројекат у сарадњи са партнерима. Од тада па до данас, поделићемо 4.000 лопти школама широм Србије. РОДА као спонзор српске кошарке планира да настави све активности које су у вези са подршком и развојем спорта, а нарочито кошарке.

Директорка Основне школе „Сава Шумановић“ Катарина Јовановић истакла је да је велика част што је РОДА овој школи доделила кошаркашке лопте.

– Наши ученици су активно учествовали у акцији и овај дан је за њих био успешан. Захваљући овим лоптама ми ћемо побољшати квалитет наставе физичког васпитања, а наши наставници ће још више уживати са децом, јер спорт је нешто што је прва ствар за ученике наше школе – рекла је Јовановићева.