У Крагујевцу је завршен још један РТЦ Кошаркашког савеза Србије, који је у две смене окупио најталентованијe дечакe 2010. и 2011. годишта. У првој смени – од 19. до 26. јуна радили су млађи дечаци, а у другој, од 26. јуна до 3. јула старији дечаци.

Рад на РТЦ био је круна сезоне током које су се кроз окупљања на тренинзима Региона пратили најталенованији дечаци, који су касније позвани на камп у Крагујевцу.

Развојно тренажни центар КСС постоји од 1997. године, када је основан са циљем да се окупе и прате најталентованија деца, па и да се кроз концентрисан рад усмеравају и стичу правилне навике живота спортисте. Већина сениорских репрезентативаца је прошла кроз РТЦ.

Гордан Тодоровић, руководилац РТЦ и стручни сарадник за рад са млађим мушким селекцијама КСС, нагласио је да је крајњи циљ РТЦ да се добију играчи за сениорску репрезентацију, због чега КСС и негује РТЦ и сматра га битним. Програм рада РТЦ су кошаркашки тренинзи и такмичења. Уз то, Републички завод за спорт је обавио моторичка тестирања за обе генерације и на крају програма сваки дечак је добио свој лични картон и извештај.

У раду са талентованим кошаркашима 2010. годишта учествовали су регионални стручни сарадници Марио Михајловић (Источна Србија), Иван Здравковић (Јужна Србија), Младен Микић (Војводина). Тренери су били Милош Пејановић (Борац Чачак), Милан Вељковић (Младост Зајечар), Марко Капларевић (Смедерево), Мирко Буцало (Кикинда) и Ђорђе Нинковић (Леотар Требиње).

Са талентованим кошаркашима 2011. годишта радили су регионални стручни сарадници Зоран Савић (Централна Србија), Михаило Шушић (Западна Србија), Томислав Ђуретић (Војводина), Саша Нешовић (Регион Косовско-метохијски). Тренери су били Милан Тубић (Константин Ниш), Бранко Кнежевић (Слобода Ужице), Саша Ђорђевић (Слога Краљево), Синиша Стошић (Ол стар Лесковац) и Ненад Игњатић (Макс, Бањалука).

Бригу о здрављу играча водили су физиотерапеути Антоније Закић и Милица Стаменковић.