Репрезентација Србије заузела је осмо место на Европском првенству за играчице до 18 година које је данас завршено у Румунији. Изабранице селектора Зорана Ковачића изгубиле су Орадеи, у борби за 7. позицију на шампионату, од селекције Турске после великог пада у игри у последњој четвртини утакмице: Србија У18 – Турска У 18 42:47 (9:7, 12:13, 12:7, 9:20).

Натаса КовацевицУ дуелу који обиловао грешкама и великим бројем промашаја, српске јуниорке биле су у константном вођству већим делом меча. Највећу разлику тим селектора Ковачића стекао је на крају трећег периода кад је повео са 33:27. Међутим, у последњој четвртини селекција Турске је направила серију 14:1 и стекла недостижну предност у 38. минуту- 41:34. Једини поен за наш тим за осам минута игре постигла је Милица Тошковић са линије слободних бацања. Иста играчица постигла је другу тројку (из 25 покушаја) за репрезентацију Србије 12 секунди пре краја меча, смањила на 45:42, али било је то све што је наш млади тим успео да уради на последњој утакмици Евроспког првенства у Румунији.

– Екипа је у психолошком паду од четвртфиналне утакмице са Шведском и то је било очигледно и на данашњем мечу. Очајно смо шутирали, као у уосталом и на готово свим утакмицама на шампионату. Остварили смо чак 25 офанзивних скокова, али шта то вреди, кад ухваћене лопте у нападу нисмо успели да реализујемо. На крају смо заузели осмо место, завршили првенство са три узастопна пораза, а врло лако смо могли да се боримо за медаљу– истакао је после меча селектор У18 селекције Србије, Зоран Ковачић.

Комплетна статистика: 

http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=9681

СРБИЈА У18: Ковачевић 11, Бошњак, Видаковић 4, Станковић, Хаџибабић 2, Топузовић 2, Станћев 2, Тошковић 11, Вида, Вучковић, Брајковић 10, Ђорђевић.

ТУРСКА У18: Цакир, Токмарк 5, Ајдин 9, Јилдиз, Кора 12, Калфали, Накас, Емиртекин 4, Јалчинкаја, Зујева, Сезер 8, Кавурмачиоглу 9.