Репрезентација Србије поражена је у борби за пласман од 5. до 8. места на Евроспком првенству за играчице до 18. година које се одржава у Румунији. Изабранице селектора Зорана Ковачића изгубиле су у Орадеи од селекције Пољске 61:63 (17:20, 10:7, 13:19, 21:17) тако да ће се у недељу од 15:45 часова борити против Турске за седму позицију на шампионату. Срећа дефинитвно није савезник српским јуниоркама на шампионату у Румунији. Нису су се још опоравиле од шокантног пораза у четвртфиналном дуелу против Шведске, а уследила је још једна драматична завршница у којој се поново нису радовале.

Србија је повела у другом минуту са 4:1. Међутим, Пољска је брзо преокренула резултат и готово до последењих минута била у предности. Екипа селектора Ковачића је неколико пута успевала да изједначи, али никако да пређе вођство. Чинило се ипак да је све готово у 36. минуту кад су Пољакиње стекле 11 поена предности (49:60). Ни тада се нису предавале најбоље српске јуниорке. Анита Бошњак постиже осам поена, Кристина Топузовић додаје још три са линије слободних бацања за ново изједначење (61:61) само пола минута пре краја сусрета. Испоставило се ипак да је Доминика Овчарзак 12 секунди пре краја, са два реализована слобдна бацања поставила коначан резултат (61:63). Покушала је Ивана Брајковић да из непосредне близине нешто пре последњег звука сирене донесе продужетак, али је на жалост била непрецизна.

– Многе се играчице још увек нису опоравиле од пораза у четвртфиналу биле спремне за овај дуел. Капитен Наташа Ковачевић и Александра Станаћев су највише патиле што се види по њиховом данашњем учинку. Истина је и да немамо среће на овом шампионату. Међутим, оно што наше репрезентативке промашују испод самог коша и начин на коју понекад губе лопте, заиста је несхватљив. Упркос таквим грешкама и пропустима против квалитених селекција као што су Шведска и Пољска, били смо конкурентни, имали чак последњи шут за победу. Имали смо велику прилику да направимо сјајан пласман на Европском првренству, али сами смо криви што ћемо се последњег дана такмичења борити тек за седму позиицију– закључио је селектор женске У18 селекције Србије, Зоран Ковачић.

Ивана Брајковић са 12 постигбутих поена и 15 скокова била је назапаженија у селекцији Србије, док су Милица Тошковић и Кристина Топузовић убациле по 10 поена.

Комплетна статистика:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=9665

СРБИЈА У18: Ковачевић 7, Бошњак 8, Видаковић 2, Станковић, Хаџибабић, Топузовић 10, Станаћев 8, Тошковић 10, Вида 2,
Вучковић 2, Брајковић 12, Ђорђевић.

ПОЉСКА У18: Скрчез 2, Вознијак 5, Овчарзак 9, Војдалска 9, Шибала 2, Сендлевска, Воланска, Коперваш 9, Милозевска 12,
Јастребцеска, Јаворска 5, Вилик 10.