Најбоље српске јуниорке очекује сутра од 17:00 часова четвртфинални дуел против селекције Шведске на Европском првенству за играчице до 18 година које се одржава у Румунији. Изабранице селектора Зорана Ковачића у досадашњем делу шампионта приказале су сасвим солидне игре, оствариле су четири тријумфа и претрпеле два пораза. Међутим, остварен је пласман међу осам најбољих тимова у Европи, а већ у петак указује се прилика да се новом победом дође до борбе за медаље.

– Погледали смо неколико утакмица репрезентације Шведске и основни закључак је да се ради о невероватно дисциплинованој екипи. Готово да не греше, поштују и испуњавају све постављене задатке. Ритам игре не мењају током свих 40 минута. Имају готово 12 подједнаких играчица, од који се можда једино издваја центар Аманда Захуи, које се често извлачи из рекета и успешно шутира за три поена. Зато не треба да чуди што су оствариле пет победа, а једини пораз доживеле су од неприкосновене селекције Шпаније– истиче селектор Ковачић.

Упркос комплиментима на рачун ривала, селектор женске У18 селекције Србије верује у своје изабранице и позитиван исход најважнијег меча у досадашњем делу шампионата у Румунији:

Реално шансе су подједнаке. Шведска је заиста одлична екипе, али и ми имамо своје адуте. Имамо пре свега висинску предност, Ивану Брајковић и Наташу Ковачевић чуваће ниже кошаркашице, тако да у тим дуелима видим нашу шансу. Очекује нас кошаркашка партија шаха. Пробаћемо да остватримо што више контранапада, а ако не успео да их реализујемо, треба бити стрпљив, одиграти позициони напад и наћи најбоље решење. Пласманом у четвртфинале смо испуни зацртани циљ, али имамо лепу прилику да одемо корак даље што би огроман успех– закључио је слектор српских јуниорки,Зоран Ковачић.

ЧЕТВРТИФИНАЛЕ ЕП У РУМУНИЈИ

Шпанија – Холандија (12:30)

Француска – Пољска (14:45)

Србија – Шведска (17:00)

Белгија – Турска (19:15)