Мушка сениорска репрезентација Србије одиграће две врло атрактивне утакмице у оквиру завршних припрема за Светско првенство 2019. у Кини (31. август-15. септембар). Изабраници селектора Александра Ђорђевића угостиће 10. августа 2019. репрезентацију Литваније у београдској „Штарк Арени“, да би два дана касније, 12. августа, два национална тима одиграла „узвратну“ утакмицу у Каунасу.

Контролни меч са Литванцима у Београду биће практично и испраћај репрезентације на Светско првенство, па се са правом очекује спектакл пред љубитељима кошарке из целе Србије.

После утакмице у Каунасу наши најбољи кошаркаши ће, у оквиру даљих припрема за највеће планетарно кошаркашко такмичење, учествовати на „Акрополис купу“ у Атини. Пут у Кину је планиран за 20. август, где ће Србија последње провере пред Светско првенство имати у Шенјангу, на турниру на коме ће одмерити снаге са репрезентацијама Француске, Италије и Новог Зеланда.

Биће то последње провере „орлова“ пред Мундобаскет, а наш национални тим ће после десетак дана у Шенјангу отпутовати на групну фазу такмичења у Фошан.

Србија ће у првој фази Светског првенства играти у групи Д са репрезентацијама Италије, Филипина и Анголе. Наша репрезентација почеће такмичење на СП у Кини утакмицом против Анголе 31. августа, следећи потивник су Филипини 2. септембра, а последњу утакмицу у првој фази такмичења Србија игра против Италије 4. септембра.