На свечаности одржаној на полувремену утакмице са Оклахомом, Сакраменто Кингси су повукли из употребе дрес са бројем 16 који је са великом успехом носио Предраг Стојаковић. Пре Стојаковића част да се њихов дрес нађе под сводовима некадашње Арко Арене, а данас Слип Трејн Центра имали су још само Мич Ричмонд, Крис Вебер и Владе Дивац.

– Ово је невероватан тренутак за мене и моју породицу. Желим да се захвалим новим власницима на уложеном труду и на томе што су задржали тим у Сакраменту. Хвала навијачима, увек сте нас подржавали, ви сте најбољи и најбучнији навијачи на свету. Хвала мојим птијатељима који су дошли овде, ценим то много, као и онима који гледају код куће. Хвала и Џефу питре и Вејну Куперу што су ми дали шансу и што су веровали у мене, као и тренеру Рику Аделман и његовом стручном штабу – истакао је Предраг Стојаковић приликом церемоније у Сакраменту.

У 13 година дугој НБА каријери (1998-2011), Предраг Стојаковић је поред Сакрамента, играо још за Индијану, Њу Орлеанс, Торонто и Далас са којим је 2011. године освојио шампионску титулу. Ипак, далеко најдубљи драг оставио у тиму из Калифорније за који је одиграо 518 утакмица што је рекорд франжизе. Поред тога Стојаковић је најбољи у историји Кингса кад су питању број постигнутих тројки (1070) као и прецизност са линије слободних бацања (89,3%).

Пеја како су га звали у Америци постигао је чак 1760 тројки у каријери што га сврстава на девето место свих времена. Колико је Стојаковић добар тројкаш доказ су два тријумфа на Ол Стар такмичењима (2002, 2003) што је први пут пошло за руком неком кошаркашу из Европе.