Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, која је на импресиван начин освојили златну медаљу на Европском првенству у Лињану (Италија) нешто после 22:00 часа летом из Љубљане стигла је на београдски аеродром где јој је приређен свечани дочек. Изабраници селектора Владимира Ђокића до титуле континенталног шампиона и златне медаље дошли су после чак 10 узастопних тријумфа на шампионату. Највреднија победа остварена је у финалу, кад је и без помоћи повређеног Марка Тејића савладан велики ривал Шпанија са 70:64. Наш млади тим пленио је и рушио све пред собом колективном игром, а ипак нису изостале ни индивудалне награде. Марко Гудурић је проглашен за МВП-ја Европског првенства, док је поред њега у идеалну петорку шампионата изабран и Никола Ребић.

Више од милион људи гледало је финале и то само показује колико Србији значи ваш успех. Ово је такође велики успех ваших клубова и породица. Показали сте јединство у сваком тренутку, сјајно сте подржали Тејића који није могао да игра финале због повреде, имамо МВП-ја, два члана иделане петорке, што је плод заједништва. Овај успех треба да поднесте као што се и све ове победе, дакле хладне главе и да се што пре видимо у нашем најбољем сениорском тиму – поручио је нашим златним момцима, Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

Селектор младе репрезентације Србије, Владимир Ђокић, сјајно је предводио своје изабранике до титуле шампиона Европе.

Хвала председнику Драгану Ђиласу на свему учињеном за репрезентацију. Такође велико хвала свима који су веровали у мој рад и пружили ми прилику да предводим ову генерацију у коју су многи без разлога сумњали. Брзо су схватили шта значи репрезентативни дрес, начин на који треба да играју и на свакој утакмици показали потенцијал, квалитет, срце и јединство. Морају да наставе са радом, да још више напредују и да за коју годину дође до А тима. Ово је само први корак ка великим успесима – наговестио је Ђокић.

Најбољи играч шампионата, Марко Гудурић, још једном је поновио да је успех у Лињану последица тимског рада и јаког колектива:

Морам да се захвалим саиграчима и члановима Стручног штаба. До првог места смо дошли због заједништва и колективне игре, тренер је стално говорио да морамо да будемо тим. Зато су индивидуалне награде за Ребића и мене стигле као плод тимске игре. Наша генерација је пре четири године била девета на Европском првенству у кадетској конкуренцији. Због тог пласмана смо пропустили Светско првенство и зато је ово злато толико драго свима нама. Ово је злато за Србију – нагласио је Гудурић.