Eкипа Novi Sad Аl Wаhda је други пут узастопно шампион ФИБА 3 на 3 Светске турнеје! Тако су се Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро златним словима уписали у историју светског баскета, пошто су постали једини тим на свету који је два пута освојио ФИБА 3 на 3 Светску турнеју.

Српски тим је на завршном турниру ове турнеје, који је одржан у Абу Дабију, у финалу савладао словеначки Крањ резултатом 17: 14. Пре тога, наши момци нису изгубили ни једну утакмицу, пошто су у четвртфиналу победили Манилу Норт резултатом 21:13, а онда у полуфиналу и словеначко Трбовље резултатом 16:14.

– Током целе године доказујемо људима и противничким екипама да смо најбољи тим на свету. Имали смо успона и падова, али били смо најбољи када је било најпотребније. Исписали смо историју и још једном поставили стандарде – рекао је Душан Домовић Булут, најбољи баскеташ света.

Слично размишља и његов саиграч Марко Ждеро.

– Трудимо се да у сваки меч уђемо максимално концентрисани и мотивисани, па ту енергију преносимо један другоме.

Иако су били фаворити и имали императив победе, српски баскеташи су изнели тај терет на прави начин.

– И на овом турниру, све је зависило само од нас. Знао сам да, ако будемо прави када је најтеже, нико неће моћи да нас победи. На крају је тако и било… – објаснио је Марко Савић.

На крају, Дејан Мајсторовић се осврнуо и на оно што екипу Novi Sad Аl Wаhda чека до краја године.

– Рано је за размишљања о следећој сезони, јер нас чека још један турнир у Дохи, који се одржава у децембру… Што се утакмица тиче нема одмора, јер нас чека сезона 5 на 5 – рекао је Мајсторовић.