Европске шампионке, кошаркашице Србије, у суботу ће од 17,30 сати у Бањалуци одиграти пријатељску утакмицу против селекције Словеније. У питању је идеја о којој се већ дуги низ година размишљало како би репрезентативке добиле прилику да се одуже навијачима у Републици Српској, који су их толико подржавали свих ових година.

– Како смо могле и да очекујемо, пријем у Бањалуци је фантастичан. Осећамо велику љубав наших навијача. Атмосфера је дивна и сви уживамо. Сутра је утакмица са Словенијом, због које смо се и окупили овога пута. Даћемо све од себе да се покажемо у најбољем светлу – истакла је Невена Јовановић, репрезентативка Србије.

Сусрет у Бањалуци биће друга мини-акција репрезентативки Србије, после турнира у Француској, а пред главне припреме за Олимпијске игре у Рију.

– Очекује нас врло интересантна утакмица, јер ћемо играти пред публиком која нас жељно очекује и која нам је пружала велику подршку током прошлогодишњег првенства Европе. Потрудићемо се да им се одужимо на прави начин, пре свега добром игром, али и добрим резултатом – рекла је српска репрезентативка Сара Крњић.

Ово шестодневно окупљање репрезентације стручни штаб на челу са Марином Маљковић искористио је за тестирања и медицинске прегледе играчица, како би на припремама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, које званично почињу одласком на Златибор 10. јула, могле да се посвете искључиво раду.

Утакмица Србија – Словенија игра се у суботу 11. јуна од 17.30 часова у дворани “Борик” у Бањалуци (директан ТВ пренос на Радио телевизији Републике Српске).