Женска кошаркашка репрезентација Србије у среду 14. јуна ујутру путује на Европско првенство у Праг (16-25. јун), па је у уторак у „Кући кошарке“ уприличен коктел како би девојке биле адекватно испраћене у борбу за нову медаљу.

У сјајном амбијенту, бројним људима из света кошарке и представницима медија први се обратио председник КСС Предраг Даниловић.

– Девојкама подршка највише значи… Дошло је време да их испратимо на ЕП, знам да су напорно радиле и да су имале мале проблеме са повредама, надам се да ће их залечити до почетка шампионата. Девојке, идете на Европско првенство као актуелне првакиње Европе, немојте никога да прецењујете, а Кошаркашки савез Србије је увек уз вас, као и земља Србија. Имаћете велику подршку КСС и желим да се забавите, да уживате и да се вратите задовољне. Желим вам све најбоље! – рекао је Предраг Даниловић, председник КСС.

Селектор Караџић истакао је да су на припремама урадили све што је било планирано.

– Урадили смо све што смо могли, нисмо баш сто одсто спремни због повреда играчица. Али, када изађемо на терен у Прагу, то се све заборавља. Сигуран сам да ћемо дати све од себе, девојке имају резултате и надамо се да ћемо испунити циљ – поручио је Караџић.

Капитен Јелена Миловановић се захвалила на подршци коју наше шампионке имају.

– Много нам значи то што сте уз нас… Одрадили смо последњи тренинг у Хали спортова „Ранко Жеравица“ и верујем да ће све девојке дати максимум од првог минута у петак против Грчке. Могу да поручим да ћемо бити једна уз другу и да нећемо одустајати до последње секунде. Надам се да ћемо се вратити задовољне и да ћемо то можда и прославити са свима вама када се вратимо – истакла је Миловановићева.

Испраћај кошаркашица на ЕП пратила је и промоција књиге „Кош по кошаркашице“ Кошаркашког савеза Србије, чији је аутор Владимир Станковић. То је прва књига која говори о успесима наше женске кошарке.

– Хвала КСС, доскорашњем председнику Драгану Ђиласу, садашњем Предрагу Даниловићу, Дејану Томашевићу, Ани Јоковић, Зорану Паповићу, Заги Жеравици, као и свима осталима који су помогли да ова књига угледа светлост дана. Свако од њих је допринео сликом, сећањем, анегдотом или неком догодовштином да књига не буде сувопарна. У њој су три поглавља са посебним освртом на свако такмичење – поручио је Станковић.

Одломке из књиге „Кош по кошаркашице“ читао је наш прослављени глумац Иван Бекјарев.

У пријатној атмосфери, наше најбоље кошаркашице дружиле су се са пријатељима и новинарима, а за срећан пут од КСС су добиле персонализоване термо-чаше за кафу са својим сликама…