У финишу припрема за Евробаскет, наше шампионке су увеличале спектакл и државно првенство у женском баскету 3×3 „Аda Wоmen’s challenge“ за сениорке и јуниорке.

Целодневно такмичење на Ади Циганлији имало је и посебних сат времена. Европске првакиње и освајачице олимпијске бронзе у Рију са селектором Стеваном Караџићем и комплетним стручним штабом изазвале су праву еуфорију и стрпљиво су свима изашле у сусрет.

Наше краљице су се све време сликале са навијачима, делиле аутограме, као и мајице девојчицама којима су идоли и које су што више времена желеле да проведу са девојкама које су толико учиниле за женску кошарку.

Шампионке су изашле и на бину и чланицама прве званичне 3×3 женске репрезентације која је прошле године учествовала на ЕП у Румунији доделиле специјалне плакете Кошаркашког савеза Србије.

– Велико нам је задовољство што смо подржале овај турнир и драго нам је што је баскет 3×3 постао олимпијски спорт. Још драже ми је што сам видела толико девојчица које се баве најлепшим спортом на свету. Само нека уживају, јер баскет може само лепо и добро да им донесе, а савет им је да буду упорне. Дај боже да 2020. сви заједно будемо на Олимпијским играма у Токију – поручила је капитен Јелена Миловановић.

Девојке су суботу вече провеле у позоришту и уживале у „Клаустрофобичној комедији“ у „Звездара театру“.

– Много нам значи што смо овако испуниле слободно време и што смо се мало растеретиле пред пут на ЕП. Смејале смо се и уживале на представи, а пријало нам је и да се дружимо са девојчицама на турниру на Ади. Још мало је остало до пута у Чешку, имам ону позитивну трему… Само да нас заобиђу повреде и да здраве и спремне одемо на првенство… Обећавамо да ћемо играти борбени и срчано, учинићемо све да обрадујемо нацију – рекла је Невена Јовановић.