У филијали великог спонзора и партнера КСС Триглав осигурања у Новом Саду, од понедељка 25. јуна до петка 29. јуна од 9.00 до 17.00 часова, биће изложени неки од најзначајнијих трофеја српске и југословенске кошарке освојени у протеклих 50 година.

Тренутно се наша репрезентација налази на припремама пред последње мечеве прве групне фазе квалификација за Светско првенство у кошарци 2019. године. За наш тим врло значајна утакмица против репрезентације Немачке заказана је за 2. јул 2018. године у дворани СПЕНС у Новом Саду. Кошаркашки савез Србије и Триглав осигурање, као генерални спонзор мушке кошаркашке селекције Србије, организују за све Новосађане ову јединствену изложбу у филијали Триглава у улици Војвођанских бригада 24-26.

Посетиоци ће имати прилику да се фотографишу са једним од најзначајних трофеја са Светског првенства из Индијанополиса 2002. године – „Џејмс Нејсмит“, када су наши кошаркаши били прваци света.

Међу трофејима ће бити изложен и најновији пехар из Маниле, који је наша репрезентација у баскету 3х3 добила пошто је по четврти пут освојила светско злато.