У17 селекција Србије, играчи рођени 2001. године и млађи отпутовала је на Светско првенство које ће се од 30. јуна до 8. јула одржати у Санта Феу и Розарију (Аргентина). Изабраници селектора Слободана Клипе играће у групи „Б“ са селекцијама Малија, САД и Кине.

– Светски шампионат је својеврсна награда за ову генрацију која је прошле године у Подгорици освојила бронзану медаљу на Европском првенству. Далеко од тога да сада идемо у Аргентину без амбиција. Желимо да се покажемо у што бољем светлу, а циљ који смо поставили је пласман у полуфинале – истиче селектор Клипа.

У припремном периоду наш млади тим одиграо је четири контролне утакмице и остварио половичан учинак у дулима са селекцијама Турске и Црне Горе.

– Нисмо имали превише времена за припреме, тек нешто више од три недеље. Имали смо прве утакмице са Турском, којој то била у том тренутку седма провера. Дали смо шансу великом броју играча, а резултат није био у првом плану. Против селекције Црне Горе показали смо бољу игру и дошли до два тријумфа. Нисмо имали ни среће са кадровском ситуацијом. Због повреда и болести остали смо без три висока играча Шћекића, Мишковића и Брекића. Ипак, добили смо Алексеја Покушевског који је урадио много тога и показао огромну жељу да буде део овог тима.

Пре старта шампионата, изабраници селектора Клипе учествоваће на турниру у Санта Феу где ће им ривали поред домаће селеције бити још САД и Француска.

– Биће то прилика да се још боље уиграмо, упознамо са условима и двораном у којом ћемо играти. Што се тиче ривала сви су напредовали, тако да лаке утакмице на шампионату неће бити. Американци су традиционално највећи фаворити, док се свима осталима може равноправно играти и борити за победу – закључио је Слободан Клипа, селектор У17 репрезентације Србије.

Србију ће на Светском првенству у Аргентини представљати следећих 12 играча: Лазар Васић, Стеван Карапанџић, Владан Мусић, Давид Петрушев, Лазар Живановић, Ђорђе Пажин, Алекса Марковић, Алексеј Покушевски, Немања Поповић, Александар Ланговић, Марко Павићевић и Душан Танасковић.

У стручном штабу селектора Слободана Клипе, налазе се помоћни тренери Зоран Вранеш, Бојан Симанић и Миодраг Динић, физиотерапеут Љубиша Стојиљковић и тим менаџер Александар Смиљанић.