Као председник КСС апелујем на представнике два највећа клуба да прекину са оваквим комуницирањем преко медија. Сигуран сам да саопштења препуна увреда, од којих су нека далеко испод нивоа пристојности, наносе велику штету кошарци у Србији.

Данас хиљаде људи игра кошарку у многим клубовима Србије, не само у Партизану и Црвеној Звезди, јер кошарка није само Београд и нису само ова два клуба. Кошарку у Србији чине и Крагујевац и Ниш и Чачак и Нови Сад и Вршац и многа друга места и клубови, кошарку у Србији чини свако дете које негде кроз прави или обруч ручно склепан убацује лопту.

Сви ми који смо у кошарци привремено или читав живот имамо одговорност према сваком детету и морамо да пазимо на сваки наш потез и сваку реч. На то нас обавезује и чињеница да репрезентацију Србије у Арени гледа 20.000 људи, у Новом Саду 7.000, да млади људи у нашим спортистима виде своје идоле. Људи који воде клубове не смеју то никад да забораве.

Уколико представници Звезде и Партизана желе да директно разговарају и кроз разговоре реше бар део међусобних проблема, Кућа кошарке, сви чланови руководства Кошаркашког савеза и ја као председник лично, стојимо им на располагању.

Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије