Кошаркашки савез Србије примио је званично обавештење од кошаркашког клуба Сан Антонио Спурс којим се, позивајући се на уговор између ФИБА и НБА, забрањује наступ Бобану Марјановићу на Европском првенству ове године.

Медицински налаз, који прилажемо у оригиналу са преводом, потврђује дијагнозе наших лекара и лекара који су Марјановића прегледали у Милану пре потписивање уговора, да не постоје никакве фрактуре у левом стопалу, о чему је било говора у јавности у претходном периоду.
И поред те чињенице, позивајући се на сугестије америчких лекара, Сан Антонио је забранио наступ Бобану за нашу репрезентацију, упркос његовој великој жељи. Увидом у налазе које достављамо, свако може сам да се увери колико је таква забрана основана, а колико не. Кошаркашки савез Србије ће званично одговорити клубу и допис проследити ФИБА којим ће изразити своје неслагање са оваквом одлуком америчког клуба.

Упркос томе, наши циљеви на Европском првенству остају исти и верујемо да ће наши репрезентативци и стручни штаб остварити резултат на који ћемо као и увек бити поносни.

Прилози:

Превод писма: San Antionio Spurs – Boban Marjanovic

Оргинал писма: San Antionio Spurs – Boban Marjanovic