Кошаркашки савез Србије је изненађен скрнављењем трофеја Купа Радивоја Кораћа и оштро осуђује сваку врсту вандализма и непоштовање традиције и имена легендарног Радивоја Кораћа.

КСС нема апсолутно никакве везе са тим чином и нећемо дозволити да тај сраман гест појединаца баци сенку на сјајну организацију завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, једну од најбољих до сада, где није било ни једног сукоба навијача и ни једна бакља није пала на терен.

Кошаркашки савез Србије није Министарство унутрашњих послова нити је надлежан да води истрагу, а подржаће сваку иницијативу надлежних органа у том смеру.

Чињеница је да су Предраг Даниловић и Дејан Томашевић бивши играчи Партизана, али је такође чињеница и да је Даниловић председник КСС, а Томашевић генерални секретар КСС. Стављање председника и генералног секретара КСС у контекст припадника једног клуба је апсолутно неприхватљиво за Кошаркашки савез Србије као кровне организације која штити интересе свих клубова.

Кошаркашки савез Србије не сматра својим поразом то што је ове године трофеј освојио Партизан, као што је претходних година трофеј био у рукама Црвене звезде, Мега Лекса, ФМП…

Прелазни пехар намењен шампиону Србије неће остати у власништву било ког клуба  и биће уручен клубу који га заслужи и освоји на терену…

 

Кошаркашки савез Србије