ЗЛАТО ИЗ АТИНЕ! Победи поново!

Кошаркашки савез Србије позива вас да заједно обележимо 20 година од злата у Атини!

Прави спректакл, као поклон Београду, у коме ће учестовати прослављени кошаркаши, одржаће се испред Градске скупштине 2. јула 2015. године од 21 час, на тачно 20 година од финалне утакмице када је кошаркашка репрезентација Југославије победила Литванију на Евробаскету у Атини.

Више о самом догађају на конференцији за новинаре која ће се одржаати у Свечаној сали Градске скупштине у уторак, 30. јуна са почетком у 13 часова. На конференцији ће говорити:  

  • Душан Дуда Ивковић – селектор тадашње кошаркашке репрезентације, садашњи тренер турског Анадолу Ефеса,
  • Жарко Паспаљ капитен тадашње кошаркашке репрезентације,
  • Предраг Даниловић кошаркаш тадашње репрезентације, садашњи председник Кошаркашког клуба Партизан,
  • Дејан Томашевић – кошаркаш тадашње репрезентације, садашњи потпредседник Кошаркашког савеза Србије.Модератор ће бити спортска новинарка Светлана Цеца Даниловић.Догађај почиње од 20 часова свечаном академијом, након које ће на сцену ступити бубњари Драгољуба Ђуричића. Потом следи наступ Вива Воx-а и Војина Ристивојевића, након чега ће сви присутни моћи да уживају у спектакуларној 4Д мултимедијалној анимацији на самој згради Градске скупштине, а све у режији Душана Јововића. Водитељи догађаја Дејан Цукић.Специјални гост догађаја биће наша кошаркашица Наташа Ковачевић.На самом крају на терасу скупштине Града, као некада, изаћи ће златни кошаркаши.

 

  • Тадашњу репрезентациију су чинили: Дејан Бодирога, Предраг Даниловић, Саша Обрадовић, Зоран Сретеновић, Жарко Паспаљ, Мирослав Берић, Александар Ђорђевић, Жељко Ребрача, Владе Дивац, Зоран Савић, Дејан Томашевић и Дејан Котуровић. Селектор: Душан Ивковић. Уследио је повратак у Београд. Хероје нације тада је испред скупштине дочекало више од 100.000 људи.
  • Европско првенство у кошарци 1995. године је одржано у од 21. јуна до 2. јула 1995. у Атини. Југославија је освојила златну медаљу, Литванија сребрну, док је Хрватска освојила бронзану медаљу.
  • Носилац догађаја: Кошаркашки савез Србије, Министарство омладине и спорта.

“Злато из Атине” је прослава 20 година од победе наших кошаркаша на Евробаскету 1995. године у Атини, којом ћемо на прави и достојанствен начин оживети историју и подржати будућа злата српског спорта!

Најавни спот манифестације можете погледати на јутјуб каналу:

https://www.youtube.com/watch?v=44DOem-wfN8

Спот можете са сервера на следећем линковима:

https://zvonce.rs/cloud/index.php/s/FH24PGFXZXFbPJG – у ”mov.” екстензији             https://zvonce.rs/cloud/index.php/s/gBOKmxPb5ckgbHc – у ”mp4” екстензији