Одбор за ванредне ситуације Удружења носилаца националних спортских признања Србије на састанку одржаном данас у просторијама Кајакашког савеза Србије издао је следеће саопштење:

„У тешкој несрећи која је задесила нашу домовину и наш народ носиоци спортских признања желе да дају допринос да се санирају последице катастрофалних поплава, тако што ће сви уплатити минимум 10 одсто од свог месечног примања у мају месецу, на посебан рачун Владе републике Србије број: 840-3546721-89, сврха уплате: помоћ угроженима- носилац спортског националног признања, име и презиме навести. Очекује се да се на овај начин прикупити више од пет милона динара као помоћ најугроженијима“.

Одбор наглашава да ће сваки национални грански Савез на свом сајту објављивати име и презиме и износ уплате носиоца признања.

Састанку који је одржан у просторијама Кајакашког савеза Србије, где је седиште Удружења носилаца националних спортских признања присуствали су чланови Одбора за ванредне ситуације: Тадија Качар, Душан Османагић, Радмило Арменулић, Небојша Илић, проф. др Драган Животић, Драган Вујковић, Ненад Стекић, Слободан Бранковић, др. Дане Корица, Јасна Шекарић, Љиљана Станојевић и Мирко Нишовић.