Српске кошаркашице стигле у Мађарску на Европски шампионат
Кошаркашице Србије допутовале су у Сомбатељ где ће се такмичити на Европском првенству у групи Ц против Хрватске, Летоније, Русије и Велике Британије. Центар нашег националног тима Сара Крњић истиче да је репрезентација под вођством селекторке Марине Маљковић одрадила добар посао током једноипомесечних припрема.

– Мислим да смо се добро припремиле у претходном периоду. Напорно смо тренирале, како на Златибору, тако и у Вршцу и у Француској где смо одиграле неколико јаких припремних утакмица и на крају у Београду. Максимално смо искористиле ове припреме и спремне дочекујемо предстојећи шампионат – рекла је Крњићева.

Србија је на претходном Европском првенству пре две године заузела четврто место, па на овај шампионат одлази као један од фаворита из сенке, а главни циљ ће пре свега бити добијање олимпијске визе.

– Свесне смо наше улоге на шампионату. Долазимо као четврте у Европи, биле смо осме на свету. Циљ је огроман, уложиле смо доста снаге и енергије и мислим да смо спремне за све изазове – тврди Сара Крњић.

Центар Србије каже да је један од главних квалитета наше репрезентације изванредна тимска атмосфера.

– Атмосфера је најбоља до сада. Од тренутка када сам се прикључила, осећала сам се као да се нисмо ни растајале после Светског првенства у Турској. Наша енергија је све боља. Добро се знамо, дуго смо заједно, нас десет игра скоро четири године и увек је све боље – закључила је Сара Крњић.

Србија први меч на шампионату Европе игра у четвртак од 16:30 против Летоније.