Припреме женске кошаркашке репрезентације Србије трају већ десет дана на Златибору. Екипа стиче кондицију и уиграва се за Европски шампионат који ће се овог лета одржати у нашој земљи.

– Ово ми је седма година припрема овде на Златибору. Радимо веома квалитетно. Ове године имамо више трчања, пошто је кратак период до шампионата. Састав је мало измењен, имамо пар нових играчица. Марина се вратила што нам много прија. Она је са нама већ дужи период уз малу паузу и наставили смо са истим начином рада као и пре. Нема ту неких већих промена. Једноставно много радимо, много труда улажемо сваки дан, и ми играчице и сви чланови стручног штаба који дају све од себе да нам олакшају посао и да нас што боље приреме за првенство. На нама је да се боримо за сваку лопту и да оставимо срце на терену од прве до последње секунде и надам се финим резултатима уз подршку са трибина – рекла је репрезентативка Саша Чађо, која се са репрезентацијом попела на кров Европе 2015, а годину дана касније стигла и до олимпијске бронзе.

Још једна освајачица бронзане медаље на Играма у Рију Драгана Станковић истиче да репрезентација на Златибору ради у одличној атмосфери.

– Припреме теку у најбољем реду. Овај део је најнапорнијих и психички и физички, па је потребно време како би ушли у кондицију и ритам. Радимо напорно како би напредовале и што боље се припремиле за предстојеће Европско првенство. Играмо против јаких репрезентација у групи које имају велики квалитет, поготово на позицијама плејмејкера и центра. Позивам наше навијаче да на шампионату буду наш шести играч – истакла је Драгана Станковић.

Репрезентација Србије на Европском првенству такмичиће се у групи Д у Зрењанину, где ће у Kристалној дворани за противнике имати селекције Белорусије, Русије и Белгије. Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.