Женска кошаркашка репрезентација Србије приводи крају приреме на Златибору, које служе за уигравање екипе, грађење тимске хемије и подизање форме. Србију средином овог месеца очекује учешће на пријатељском турниру у Кини, а наредног лета и Европски шампионат чији ће наша земља бити домаћин. Једна од најискуснијих репрезентативки на Златибору Саша Чађо каже да у тиму влада одлична атмосфера, као и да је расположење за вредан рад на изузетно високом нивоу.

– Тренирамо јако и ових дана акценат је побољшању кондиције. Задовољна сам како припреме теку. Оно што што је најважније је да су све девојке здраве и труде се како би максимално одрадиле сваки тренинг и биле што спремније за предстојећи пријатељски турнир у Кини. Хемија у тиму је сјајна и нове играчице су се фино уклопиле. Полако се уигравамо. Ово је тек почетак, али настављамо да радимо квалитетно како би биле све боље и уиграније – истиче бек српског тима Саша Чађо.

Проверу свега урађеног на Златибору, наш тим ће имати у Кини, где ће средином овог месеца учествовати на пријатељском турниру.

– На турниру ћемо покушати да применимо све што смо радиле током ових припрема. Има доста старих, али и много нових ствари у нашој игри, тако да ће ово бити добра проба за све нас – закључила је Саша Чађо.

Екипа пут Београда креће у петак, после преподневног тренинга. После два дана одмора, репрезентативке Србије одиграће у понедељак и уторак пријатељске утакмице, да би 11. јула кренуле у Кину на турнир.