Својевремено је, у једној од најслављенијих утакмица у историји овдашње кошарке, Саша Ђорђевић у финалу ЕП 1995. против Литваније шутирао тројке 12-9. Пре пар дана је поново Саша, овог пута Чађо, решила да се приближи на корак легенди. Репрезентативка Србије је, у дресу Истанбул Универзитета, била најефикаснија играчица првог кола ФИБА Еврокупа са 25 поена (пет скокова, четири асистенције) против бугарског Дунава (83:71), уз шут за три поена 11-8! Тако то раде Српкиње…

Да ли си некада у каријери шутирала тројке 11-8?

– До сада, на званичној утакмици, нисам… – уз осмех ће Саша. – Ово је био први пут да сам имала овако добар просек…

Шта су ти рекле саиграчице после фантастичне шутерске вечери?

– Саиграчице су ми честитале на доброј игри. Читав тим је био срећан, јер то је прва утакмица Еврокупа коју смо одиграле и победиле. Била је то добра и неизвесна утакмица до самог краја, имале смо предност домаћег терена и огромну жељу да упишемо прву победу. Сада идемо даље…

Које су амбиције твог Истанбул Универзитета ове сезоне?

– Да будемо међу првих осам екипа у турском првенству… Турска лига је много квалитетна и јака, свако сваког може да добије и нема лаких утакмица. За сада имамо две победе, савладали смо Бешикташ и Едирне.

Како ти је у Истанбулу? Са ким се дружиш од наших играчица и колико стижете да се виђате?

– Искрено, нисам љубитељ великих градова. Међутим, Истанбул је прелеп и пружа доста могућности. Од наших играчица, највише се дружим са Невеном Јовановић, јер ми је она тренутно најближа, а ту су и Кристина Балтић и Милица Деура. Немамо превише времена за нека дужа виђања, али за кафицу се увек нађе сат времена… Следећу утакмицу играмо против Ордуспора, за који игра Јелена Миловановић, па ћу кратко да се дружим и са њом.

Да ли са нестрпљењем ишчекујеш окупљање репрезентације и квалификациони меч за Европско првенство 2017. у Чешкој против Немачке у Београду 21. новембра, када ћете први пут пред београдску публику од освајања европског злата?

– Наравно! Једва чекам окупљање репрезентације! Срећна сам што сам део овог великог тима и што ћемо имати прилику да играмо у Београду пред нашом публиком. Све ове године, колико смо заједно, тренер Марина Маљковић и остали чланови стручног штаба давали су максимум како би нас што боље спремили и усавршили за највеће изазове. Због тога сам им неизмерно захвална и то је разлог што сада имамо европско злато које ће се дуго памтити… – објашњава златна репрезентативка Србије Саша Чађо.