Репрезентативце Србије у среду од 18:00 часова у Мадриду очекује дуел четвртфинала Светског Купа против селекције Бразила. Изабраници селектора Александра Ђорђевића после фантастичног тријумфа против Грчке у сјајном расположењу спремају се окршај са моћном селекцијом из Јужне Америке:

– Имамо велики изазов, али немамо разлога да стрепимо. Поштујемо сваког противника, а не плашимо се никога. Покушаћемо да пружимо нашу најбољу партију – истиче селектор Ђорђевић.

Селектор наших најбољих кошаркаша још једном је поновио колико цени селекцију Бразила која нас је победила у Гранади са 81:73:

– Дуго већ понављам, Бразилци не крију да су дошли по медаљу. Јаки су на свим позицијама, имају НБА играче. Играју на изузетном физичком и атлетском нивоу. Одлично су тренирани од стране селктора Мањана који је ту већ три године. Они неће да се мењају када је екипа толико јака и квалитетна. Напашће нас транзицијом, што смо им поклонили у првој утакмици већ на самом старту. Ту морамо боље да одиграмо. Са друге стране, требамо физички да одговоримо на њихову висину и снагу, нарочито на центарским позицијама. Не смемо да дозволимо да нас изненаде.

Александар Ђорђевић уверава да наш тим има шансу да се бори за победу и пласман у полуфинале:

– Тражимо своју шансу, добру игру која би нас довела до нове победе. Мислим да имамо право на то. Верујем у овај тим. Показали су да знају како се долази до победе. Снага свих нас је у заједништву. Од свакога се захтева да да себе и део свог знања. Само тако можемо до успеха. Не мора свако да да највише, већ свако да да најмање могуће што је потребно да би се дошло до тријуфма – закључио је селектор репрезентације Србије.