Репрезентација Србије налази се само на корак од пласмана у финале Светског Купа у Шпанији. Изабраници селектора Александра Ђорђевића су после селекције Грчке (90:72), одиграли још један меч за незаборав у Мадриду и у четвртфиналу Мондијала декласирали селекцију Бразила (84:56). Противник нашим најбољим кошаркашима у полуфиналу неће бити Шпанија, већ селекција Француске која је сензационалном победом (65:52) елиминисала домаћу екипу која је према мишљењу већине стручњака била главни фаворит за златну медаљу.

– Боља екипа је прошла даље. Терен никад не лаже. Без обзира што сам рекао да је Шпанија велики фаворит, очигледно да у њиховој екипи нешто није штимало. Изгубили су синоћ од одличне Француске која константно добро игра. За нас је велика ствар што ћемо играти са шампионом Европе у полуфиналу. Веома ценим њихов тим, њихов систем рада и концепт. Ово је потврда њиховог квалитета да без обзира што у тиму нема Тонија Паркера могу до резултата – рекао је на конференцији за медије селектор Србије.

Што се тиче полуфиналног дуела Србије и Француске (петак, 22:00 часа) селектор Србије благу предност даје ривалу:

– Ипак су они ти који имају улогу фаворита, бар због титуле шампиона Европе која је у њиховом власништву. Али, не бих ни размисљао у том правцу. Имамо непуна два дана да се спремимо и концентришемо за ту утакмицу. Мислим да момци желе да пруже још једну добру партију. Верујемо у себе, бавимо се собом, али размишљамо и чиме Француска може да нас победи. Пробаћемо да их савладамо, баш као што смо пробали и све остале ривале на овом шампионату. Леп је осећај бити у полуфиналу Светског Купа. Међутим, може да буде још лепши. Велике утакмица и велика такмичења, обележавају велики играчи – закључио је Александар Ђорђевић.