Селектор сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић одржао је данас конференцију за медије поводом предстојећих утакмица другог прозора квалификација за Светско првенство 2019.

Наш национални тим данас креће пут Франкфурта, где ће у петак 23. фебруара од 19.30 сати одиграти меч трећег кола против Немачке, док ће у недељу 25. фебруара у 20.20 сати играти против Аустрије у Бечу.

У ове две утакмице у екипи неће бити повређеног Стефана Јовића коме је на финалу Купа Немачке страдало стопало, као ни Вање Маринковића, који је отпао са списка. Вечерас је селектор Ђорђевић у Франкфурту одлучио да против Немачке пружи шансу Сави Лешићу, док у тиму неће бити Раданов и Аврамовић.

Пре тога, данас пре подне је говорио о ономе што чека “орлове” и о саставу тима.

– Од 15 момака који су завршили ова два дана тренинга, са нама неће ићи Вања Маринковић. С друге стране, због одсуства Јовића и неке мале предострожности, на позицији један морам да имам два или три играча. Одлуку којих 12 ће играти сутра ћу донети касније током дана. Видећемо да ли ће Лешић, Аврамовић или Раданов бити у саставу због атипичности на позицији крила у игри Немачке, где имају Робина Бенцинга, што ће мени бити смерница како да направимо одлуку, Они јако много играју са играчима на крилима и леђима ка кошу. То су неке тактичке идеје које могу да нас воде ка победама.

Селектор је истакао да је предстојећа утакмица против Немачке за његов тим најважнија у квалификацијама за Светско првенство.

– Очекује нас дуел са селекцијом која поседује изузетан квалитет. Имају сјајан амбијент и играју с доста ентузијазма и новим тренером. Одиграли су две јако добре утакмице и победили. Меч ће се играти у Франкфурту, пред 12.000 гледалаца, јер је цела арена распродата и сигуран сам да ће бити и наших навијача.

Репрезентативци су претходна два дана тренирали у београдској дворани „Мастер“.

– Тренирали смо у добром ритму, није било физичких проблема, осим што је Илија Ђоковић јуче на првом тренингу незгодно доскочио и на крају имао мали проблем са леђима. Поподне је нормално одрадио тренинг, али тај проблем стоји…

Селектор је додао да су се нови играчи Стеван Јеловац и Огњен Јарамаз добро уклопили.

– Јако је тешко дати оцену у овом тренутку, али њихов ентузијазам и жеља су присутни и силно су мотивисани. На свима нама, али и вама је да их што пре уведемо у систем и да се у екипи осећају као староседеоци. Сигурно да је то задатак за старије играче, за које мислим да ће их најбоље увести у систем.

Пренос обе утакмице Србије у другом прозору квалификација за Светско првенство 2019. године биће на РТС.

ГРУПА Г

  1. коло – петак 23. фебруар: Аустрија – Грузија у 18.00, Немачка – Србија у 19.30.
  2. коло – недеља 25. фебруар: Грузија – Немачка у 16.00, Аустрија – Србија у 20.20.

1. Немачка  2   2   0   169:119   4

2. Србија      2   2   0   190:151   4

3. Грузија     2   0   2   157:184   2

4. Аустрија   2   0   2   113:175   2