Селектор мушке сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је шири списак од 24 имена играча који ће бити у конкуренцији за учешће на Олимпијском квалификационом турниру (ОКТ) у Београду.

На списку су Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Богдан Богдановић,  Немања Дангубић, Марко Гудурић, Огњен Јарамаз, Никола Јокић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Марко Кешељ, Огњен Кузмић, Владимир Лучић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Бобан Марјановић, Василије Мицић, Драган Милосављевић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Марко Симоновић, Владимир Штимац, Милош Теодосић и Раде Загорац.

Прво окупљање и почетак припрема за Олимпијски квалификациони турнир, на које ће са овог списка бити позвано 16 играча, заказано је за 15. јун у београдском хотелу „Краун Плаза“.

Турнир је на програму од 4. до 9. јула у „Београдској арени“, а Србија ће играти у групи А са Порториком и Анголом, док су у групи Б Чешка, Летонија и Јапан. Само ће победник ОКТ обезбедити пласман на Олимпијске игре 2016. у Рију.