Селектор репрезенентације Србије, Александар Ђорђевић, саопштио је данас имена 12 играча који ће представљати Србију на Европском шампионату који се од 31. августа до 17. септембра одржава у Финској, Израелу, Румунији и Турској.

Због повреда на Евробаскет неће ићи Никола Калинић и Немања Недовић, па ће састав наше репрезентације чинити следећих 12 кошаркаша: Милан Мачван (капитен), Богдан Богдановић, Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Стефан Бирчевић, Владимир Штимац, Бранко Лазић, Василије Мицић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Огњен Кузмић, Бобан Марјановић.

“Ово је најбоље што Србија има, идемо на медаљу. Направили смо последњу магнетну резонанцу и контролу и дошли до закључка да Калинић и Недовић не могу да играју. Ипак, идемо као јака целина и група која ће тражити шансу на Европском првенству. Водим 12 играча који желе и физички могу да играју. Наша је дужност да се, без обзира на састав, боримо за медаљу. Сваку утакмицу идемо на победу и свака је важна. Многе екипе су амбициозне и најављују борбу за медаље. На нама је да гледамо свој пут, имамо квалитет и добру тимску хемију – рекао је селектор Александар Ђорђевић.

Србија ће у првој фази Европског првенства играти у Групи Д у Истанбулу, а ривали ће јој бити Велика Британија, Русија, Летонија, Белгија и домаћин Турска.

Прву утакмицу на шампионату наш тим игра у петак, 1. септембра, од 16.00 по нашем времену, против Летоније. „Орлови“ пут Турске крећу у среду ујутру.