У хали III Београдског сајма данас је почео XIX Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“. Фестивал је свечано је отворио Александар Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије.

– Овакве акције, не само да доприносе, већ су кључ у популаризацији и развоју кошарке. Одавде све креће. И сам сам кренуо кроз минибаскет, своје прве кораке направио и прве кошеве постигао на сличном турниру у Хали спортова. Начин на који је фестивал организован, број учесника и број деце је за сваку похвалу и дивљење – истакао је Александар Ђорђевић.

На XIV Међународном минибаскет фестивалу „Рајко Жижић“ који ће трајати до 19. јануара учествује више од 200 екипа у мушкој и женској конкуренцији у четири годишта (2002, 2003, 2004, 2005). Такмичење се одржавати свакодневно од 09:00 до 20:00 часова.

НИС већ пету годину заредом пружа подрску овом фестивалу у оквиру свог програма друштвене одговорности “Енергија спорта” који је усмерен на промоцију спорта, здравог начина живота, васпитања младих генерација и развоја талената. НИС је препознао важност овог пројекта који на најбољи начин усмерава најмлађе на праве вредности.

У току такмичења биће органозована клиника за тренере “Од минибаскета до кошарке“ . Том приликом ће бити представљени сви реквизити,
кошеви и целокупна опрема која се користи за минибаскет.