Познат је план припрема сениорске кошаркашке репрезентације Србије, коју у Београду од 4. до 9. јула очекује квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију.

Селектор Александар Ђорђевић ће окупити репрезентативце у српској престоници 15. јуна, после чега крећу тренинзи у „Комбанк Арени“.

Србија ће пре квалификационог турнира одиграти три припремна меча. „Орлови“ ће 21. јуна гостовати Французима у париском „Берсију“, а онда ће 25. јуна узвратити гостопримство Француској и 28. јуна дочекати Грке у „Комбанк Арени“.

После контролних мечева, наши најбољи кошаркаши ће се припремати у Београду све до првог дуела квалификација против Порторика 4. јула 2016. Други меч је на програму 6. Јула против Анголе, док су 5. јул и 7. јул слободни дани за Србију. Полуфинале је заказано за 8. јул, а финале је 9. јула.

Уколико се пласирају на ОИ у Рију, чему се сви надамо, период од 10. јула до 5. августа, када почињу Олимпијске игре, изабраници селектора Александра Ђорђевића ће, према плану припрема, боравити на три дестинације, а то су Копаоник, Београд и Буенос Аирес. Наиме, после београдских тренинга и припрема на Копаонику, 25. јула је планиран пут за Аргентину, где би репрезентација Србије требало да одигра три припремна меча – један против Аргентине и два против неких од екипа учесница Олимпијског турнира у Рију.

На крају, 2. августа је планиран лет из Буенос Аиреса за Рио.