Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић је обавио разговоре са свим кандидатима за репрезентацију уочи трећег „прозора” у квалификацијама за Светско првенство у Кини 2019. Договор је да термин њиховог прикључивања репрезентацији буде усклађен са завршетком њихових обавеза у клубовима јер многи још нису завршили клупске сезоне, па ће се неки окупити 15. јуна, а неки 20. јуна.

Одлука стручног штаба о играчима који ће играти против Грузије и Немачке зависиће и од повреда, као и од статуса играча у њиховим клубовима (неки играчи преговарају). Кошаркашки савез Србије као и увек разуме личне и клупске обавезе играча, да су иза њих исцрпљујуће сезоне, али очекује да и они разумеју потребе националног тима и допринесу колико могу добрим резултатима. Као организација смо дужни да се прилагодимо новим околностима, као и систему такмичења на који нисмо могли да утичемо.

Уочи трећег „прозора“, у плану су две контролне утакмице затвореног типа 21. и 23. јуна.

Селектор је са играчима разговарао и о четвртом „прозору“ у септембру (13-17.9.2018), када наша репрезентација наставља квалификације за Светско првенство. Очекује се да наш тим тада буде још јачи јер ће се опоравити неки повређени играчи, а у том периоду можда бисмо могли да рачунамо и на све играче који играју у НБА.