Селектор мушке сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је скраћени списак од 18 имена играча који ће почети припреме за Светско првенство у Кини (31. август–15. септембар 2019).
Репрезентација ће се окупити 18. јула у Београду, да би 21. јула отишла пут Копаоника, на базичне припреме, где наши најбољи играчи остају до 4. августа. Право са планине национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске. Три дана касније у београдску „Штарк Арену“ стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу. Нови изазов биће „Акрополис куп“ у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.
Наш национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шенјангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.
Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шенјанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњеевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини.
На ширем списку селектора Ђорђевића су:

Милош Теодосић

Стефан Јовић

Василије Мицић

Богдан Богдановић

Драган Милосављевић

Марко Гудурић

Алекса Аврамовић

Дејан Тодоровић

Владимир Лучић

Марко Симоновић

Немања Бјелица

Милан Мачван

Стефан Бирчевић

Никола Јокић

Мирослав Радуљица

Никола Милутинов

Бобан Марјановић

Огњен Кузмић