Са десетак часова после великог тријумфа против селекције Француске и пласмана у финале Светског Купа, Стручни штаб репрезентације Србије одржао је конференцију за медије у Мадриду. Са новинарима су о досадашњем невероватном успеху и предстојећем финалу са моћном селекцијом САД, разговарали селектор наших најбољих кошаркаша Александар Ђорђевић и његови сарадници Јовица Антонић и Милан Минић:

Пре свега ми је част што радим са људима које видите поред мене. Уз Мирослава Николића који није овде, Јоца и Минић су моји саветници, највећи критичари у мотиватори. Људи којима безгранично верујем и који су заједно са мном, за два месеца направили мали део посла, у односу на то шта су све игачи урадили. Са моје стране њима дугујем велику захвалност. Урадили су највећи део посла у односу на мене. Зато сам желео да данас буду са вама – истакао је Александар Ђорђевић.

На питање о предстојећем финалу и на који начин се супротставити Американацима селектор Србије каже:

– Игром. Такмичењем, кошарком, мирноћом сигурношћу, знањем, вером, заједништвом. На кошаркашком терену је све могуће, нема непобедивих. Кошарка је такав спорт да има победника и пораженог, Чуда су се у прошлости дешавала. Немам разлога да не верујем да не могу и у будућности. На нама је да одиграмо најбоље што моћемо, тражимо перфектну утакмицу у финалу. Нису нам мисли усмерене ни према чему осим да играмо најбољу кошарку без обзира на резултат. То ће бити почетни замајац а после ћемо видети шта ћемо извући из рукава. И ако нам дозволе противници који су феноменална екипа, са сјајним индивидуалцима, одличним тренерима. Све за велики респект, али нема места за страх.Покуушаћемо да их уведем у игру 5 на 5. Мало је тајни у кошарци. То би требало да буде идеја, али та енергија и атлетика коју поседују Американци су нестварне. Имају толико играча на клупи да једноставно тим ритмом мељу противника, поготово у другом полувремену. Имали су дан више одмора, што није добро, али нема изговора. Код нас не постоје. Мора да се игра без обзира на резултат. Треба да играмо поен за поен. Ако је плус 10-15 нема везе. Нема шута за 10 поена. На тај начин да пробамо да што дуже будемо на нормалној разлици, а онда ако се укаже прилика тражимо нашу шансу. Ово је време играча када се завршавају утакмице. Имају и они слабих тачака. Дрим тим је само један – закључио је Александар Ђорђевић, селектор репрезентације Србије.