Тријумфом против селекције Летоније, репрезентација Србије обезбедила је пласман у другу фазу Европског првенства у Словенији. Селектор Душан Ивковић нагласио је да је то добар резултат за наш млади тим, а посебно истакао одличан учинак и велику борбеност капитена Ненада Крстића:

– Стартовали смо агресивно, на високом нивоу, али то је било прерано, јер смо после тога цео меч одиграли са много осцилација. Морали смо Крстића да користимо 34 минута што је у његовим годинама озбиљно оптерећење. Човек се борио као лав и оставио је срце на терену. У другој четвртини смо показали неку дечију себичност, тешко долазили до реализације. Знам да је Летонија јако добро вођен тим, али и знам да Куксикс почео да погађа у низу, али је на крају треће четвртине постигао лаких седам поена. Тај део утакмице само показује да имамо велики простор за напредак. На крају желим да честитам свом тиму јер са девет дебитаната у тиму ово је добар резултат – закључио је селектор Ивковић, подсетио да је због несреће у Мађарској јуче био тужан дан за кошаркашку породицу широм света и истакао да победу против Летоније наш тим посвећује Наташи Ковачевић.

Никола Калинић, дебитант у репрзеентацији Србије био је одличан у одбрани, а са 11 уваћених лопти најбољи скакач на утакмици против Летоније:
– Веома важна победа јер нам доноси пласман у другу фазу шампионата. Селекција Летоније је играла чврсто, борила се жестоко до самог краја, успела у једном тренутку готово да достигне нашу предност. На крају смо ипак показали карактер, тимску игру и стигли до тријумфа у сјајној атмосфери која је била у дворани у Јесеницима.