Тријумф против селекције Белгије којом је наш тим стигао на праг четвртфинала Европског првенства у Словенији није превише утицао на расположење селектора Душана Ивковића. Искусни стручњак имао је доста замерки на рачун својих изабраника, поготово на број грешака као и честе осцилације у игри.

– Утакмица је како смо и очекивали била тешка. Мислим да смо заслужено победили, али није место за критике. Није нас изненадила зона Белгије, тако су играли и против Француске кад су после првог полувремена имали убедљиво вођство. Сличан меч смо имали са њима у Истанбулу. То је вероватно зато што им је клупа краћа. Било је доста проблема у нашој игри, играли смо са јако много осцилација. Пре свега је наша одбрана у детаљу ‘један на један’ била испод нивоа Европког првенства. Такође, чак девет грешака у трећој четвртини биле су искључиво резултат испадања из организације игре. Исто тако смо имали и серију исхитрених шутева. То овај тим не може да издржи. Из тога би требало да се нешто научи. Обратио сам се играчима после тога, али ово је тешко да се издржи. Тако се нисмо ни припремали, нити тако разговарамо, нити има разлога да играмо тако. Много је лакше када се разговара и када се коригују грешке после добијене утакмице, него када дођемо у ситуацију да изгубимо – закључио је селектор Ивковић.

Капитен Ненад Крстић такође истиче да овај меч треба забправити, али извући поуке из њега:

– Можда смо били под малим притиском на самом почетку, јер смо знали да нам је ово веома важна утакмица. Ипак, на крају смо успели да остваримо победу и мислим да добри тимови нађу начин да победе и када им не иде. Имамо много ствари да поправимо, сада ово морамо да заборавимо и да се окренемо Украјини.