Душан Ивковић, селектор репетентације Србије, честитао је селекцији Украјине и њиховом тренеру Фрателу на заслуженој победи.

– Били су апсолутно бољи, честитам им на истрајности, самопоуздању и повратку после дебакла који су доживели на прошлој утакмици. Без обзира на сву позорност, знајући да су имали три узастопне победе, тај резултат нама није помогао. Ушли смо у контраритам, дозволили смо противнику лаке поене. Одиграли смо слабу утакмицу, имали смо исувише играча без учинка. То је недопустиво на Европском првенству. Жеља је постојала, али не и реакција, а она би требало да краси овај тим.Промашили смо много лаких поена, чак 12 слободних бацања и многе лопте смо изгубили из руку, то значи да тим није био ментално спреман. Оно што је лоше је да другу узастопну утакмицу играмо слабо и то против тимова који нису оставили неки велики утисак. У припремном периоду смо против њих остварили убедљиве победе.

Селектор Ивковић сматра да је тренинг, комуникацаја и вера у сопстевене могућности најбоље решење за излазак из кризе:

– То је једини начин. Изанилизарли смо своје грешке, указали на њих. Играчи су одржали састанак између себе, морамо да им дамо велику подршку, али оно што брине је да тим који игра два месеца заједно не сме никога да потцени. Имам утисак да недовољна ментална и душевна припремљеност играче доводи у ситуацију да у недостатку искуства потпуно губе самопоуздање. И даље сам велики оптимиста и што се тима и рада са играчима тиче. Велико ми је задовољство да радим, али сигурно је да из овог пораза морамо да извучемо поуке.

Ђорђе Гагић, сматра да су недовољно добар почетак и велики број промашених слободнх бацања, главни разлози пораза нашег тима на данашњој утакмици:

Ушли смо нешто опуштеније у утакмицу, имали смо подршку скока у нападу, што нас је држало у игри током првог полувремена. Собзиром на то да нисмо имали решења за њихову уску одбрану, допустили смо им да се разиграју. Тако да су били далеко опуштенији удругом полувремену. Касније смо нашли решења за њихову одбрану, али имали смо много промашених слободних бацања.