Селектор репрезентације Србије Душан Ивковић честитаоо је селекцији Македоније на заслуженој победи и анализирао разлоге пораза нашег младог тима:

– Македонци су веома искусан тим који је на окупу три-четири године. Ми смо заједно тек два месеца и евидентно је да нисмо били спремни за овако тешку утакмицу. Наша одбрана није била на нивоу који смо очекивали, о чему сведочи 29 примљених поена у првој четвртини која је пресудно утицала на даљи ток сусрета. Покушали смо притиском у одбрани, да бар променимо ток утакмице, да играмо у јачем ритму, али нисмо успели. Македонски тим је био апсолутно бољи. Са друге стране ми морамо да извучемо поуке, имамо шансе да будемо први у групи ако победимо у преостале две утакмице, што ће бити веома тешко. Пласман у другу фазу шампионата био би велики успех за овај тим. Зато морамо да извучемо доста поука из ове утакмице.

Данило Анђушић био је најефикаснији у репрезентацији Србије:

– Веома тешка утамица. Допустили смо Македонцима превише лаких поена у првом полувремену. Нисмо играли довољно агресивно. Покушали смо у последњој четвртини да направимо преокрет, али смо били у сувише великом заостатку. Остаје нам да се спремамо за оно што долази и покушамо да одиграмо што боље у дуелима против Летоније и Црне Горе.