Селектор сениорске кошаркашке репрезентације Србије и наш трофејни тренер Светсилав Пешић постао је данас почасни доктор Универзитета у Нишу, на предлог Факултета спорта и физичког васпитања.

Пешић је ово велико признање заслужио јер, како на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу сматрају, «Своје знање и искуство несебично дели са колегама, кошаркашким тренерима, спортским радницима, спортистима, студентима, дајући допринос развоју кошарке и спорта уопште. Говорећи о својим почецима играња кошарке, а потом и о првим тренерским данима, о успесима и неуспесима у својој каријери, показао је педагошки приступ који би сваки тренер требало да поседује. У својим излагањима он испољава изузетну привржност и љубав према послу којим се бави чиме делује изузетно мотивишуће на спортисте и студенте. Дубоко смо уверени да делитимо убеђење најшире спортске, стручне и научне јавности да додела почасног доктората Светиславу Пешићу на најбољи начин доприноси афирмацији Факултета и Универзитета у Нишу, у земљи и иностранству».

Пешић се захвалио ректору, представницима Универзитета у Нишу, деканима и осталим присутнима, нагласио да је изузетно почаствован, a затим и одржао пригодан говор препун емоција и задовољства.