Протеклог викенда, у сали хотела „Шумарице“ у Крагујевцу, одржан је традиционални турнири региона за дечаке рођене 2010. године, док ће наредног викенда на истом месту, истим поводом, бити окупљени млади кошаркаши 2009. годиште.

Талентоване дечаке у суботу је посетио селектор сениорске репрезентације Србије Светислав Пешић, док је комплетан турнир пратио потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић.

Селектор Пешић био је презадовољан оним што је видео у Крагујевцу.

– Фантастична организација, огромно ми је задовољство што сам био на овом турниру… То је прва селекција играча од 13 године, следеће недеље долазе годину старији кошаркаши. Ови дечаци су ме одушевили и не само што су показали огроман ентузијазам, него су показали и таленат. Имао сам прилику да разговарам и са тренерима, и код њих је приметан велики ентузијазам. Стварно се радујем што сам био у Крагујевцу и видео то уживо, потенцијал тих дечака… Желим им да наставе да раде и тренирају, свој таленат једног дана претворе у квалитет и заиграју за репрезентацију Србије – рекао је Пешић.

КОНАЧАН ПЛАСМАН: Република Српска, Београд, Војводина, Централна Србија и Рашко-Косовско-Метохијски регион, Западна Србија, Југоисточна Србија.

Најбољи играч турнира за 2010. годиште по мишљењу тренера је Марко Грубешић из Републике Српске.

Координатори и тренери КСС имали су добру прилику да се упознају са квалитетима талентованих дечака, будућих кандидата за млађе репрезентативне селекције.