Маљковић: Златибор нам пружа идеалне услове
Женска кошаркашка репрезентација Србије улази у завршну фазу првог дела припрема за Европски шампионат, које се одвијају на Златибору. Српска планинска лепотица другу годину за редом је одабрана као дестинација на којој наше најбоље кошаркашице стичу кондицију и уигравају своје редове.

Златибор за нас представља традицију и нешто што се не мења у плану рада. Услови тренирања су одлични, љубазни људи на све стране. Имамо све што нам треба, па се долазак на ову планину подразумева као обавезан део припрема – истакла је селекторка Србије Марина Маљковић.

 

Нашу репрезентацију посетио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, који је изразио задовољство што су кошаркашице одабрале баш Златибор. Он је том приликом пожелео много среће нашем националном тиму на Европском шампионату.

 

Пред нама су велика искушења на Европском шампионату, које ове године има и додатну тежину пошто представља квалификације за Олимпијске игре у Рију 2016. године. То је наш сан, а да би се он остварио потребно је да вредно радимо и спремне дочекамо првенство у Маðарској и Румунији – закључила је српска селекторка.

 

Овогодишњи Еуробаскет биће одржан у Маðарској и Румунији од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.