Мушка сениорска репрезентација Србије кренула је данас испред београдског хотела „Crown Plaza“ на Копаоник, где ће се до 23. јула припремати за Олимпијске игре у Рију. По завршетку припрема на Копаонику, наши најбољи кошаркаши имаће дан одмора у Београду, а 25. јула путују у Аргентину где ће учествовати на јаком припремном турниру у Кордоби.

Противници Србије у Аргрнтини биће Француска (29. јул, 23.00 по нашем времену), Аргентина (31. јул 02.00 по нашем времену) и Хрватска (1. август, 23.00 по нашем времену).

На Копаонику ће селектор Алаксандар Ђорђевић имати на располагању 15 играча – Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Немања Дангубић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Милан Мачван, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Никола Јокић и Владимир Штимац. Мирослав Радуљица ће се сутра, заједно са Немањом Бјелицом, придружити екипи на Копаонику, пошто се током дана враћа из Милана где је обавио прегледе и потписивање уговора.

Александар Ђорђевић, селектор репрезентације:

 

– Чека нас десетак дана доброг, испланираног рада. Мислим да су се момци одморили, физички и ментално после једне дозе притиска коју је носио квалификациони турнир. Једва чекамо да одемо на Копаоник, тамо нас чека добар рад, добра база, мада је време за ову врсту припрема прекратко за једно захтевно такмичење какве су Олимпијске игре. Направили смо план, идемо на турнир у Кордобу и одатле у Рио.

На турниру у Кордоби ћемо одиграти одличне припремне утакмице. Трудили смо се да нађемо квалитетне противнике, као и пред квалификациони турнир у Београду.

Добро је што ћемо се у Аргентини састати са овако јаким противницима, који и у Рију иду на медаљу.

Мирослав Радуљица ће доћи на Копаоник сутра са Немањом Бјелицом. Бјелица је дошао из САД и ради према програму опоравка. Креће са специјалним програмом, пратимо шта нам кажу стручњаци и лекари. Већ је радио озбиљне тренинге индивидуално. Прошао је све наше системе, осам година је у репрезентацији и зна шта га чека. Неће бити никакав проблем да се у року од једног дана укључи у целу причу. Он је значајан део екипе. Остали играчи су здрави и спремни за рад.

Душан Ивковић испратио репрезентацију

Наш прослављени тренер и бивши селектор Душан Ивковић дошао је јутрос у хотел “Crown Plaza”, како би испратио репрезентативце и стручни штаб и пожелео им срећу у наставку припрема за Рио. Ивковић је целом тиму честитао на пласману на Олимпијске игре.

– Сјајан гест великог тренера и човека који је дошао да нас подржи. Мени је јако драго да га видим. Јуче ме је позвао и баш ме пријатно изненадио. То значи да настављамо неки пут који је он започео, не само у последњем мандате, него и раније. Мени као тренеру то много значи, сигуран сам и свим момцима – рекао је о Ивковићевом гесту селецтор Александар Ђорђевић.