Сениорска мушка репрезентација Србије отпутовала је данас, преко Рима и Буенос Ајреса, у Kордобу где ће учествовати на припремном турниру за Олимпијске игре. Противници Србије у Аргрнтини биће Француска (29. јул, 23.00 по нашем времену), Аргентина (31. јул 02.00 по нашем времену) и Хрватска (1. август, 23.00 по нашем времену). Из Kордобе, наши најбољи кошаркаши путују на Олимпијске игре у Рио.

На абеоградском аеродрому „Никола Тесла“, Олимпијски комитет Србије организовао је конференцију за медије и испраћај репрезентације Србије. Представницима медија обратили су се селектор репрезентације Александар Ђорђевић, капитен Милош Теодосић, заменик капитена Стефан Марковић, председник Kошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и генерлани секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

Александар Ђорђевић, селектор:  Хвала Олимпијском комитету Србије што су нас припремили за пут и боравак у Рију. У нашим торбама су упутства за живот, а надам се да ми имамо упутства за резултат. Обећавам да ћемо на Олимпијским играма на прави начин представљати своју земљу. Велика нам је част и понос што представљамо Србију. Наше амбиције су јако велике и не бежимо од тога. Идемо да се “побијемо” за медаљу.

Милош Теодосић, капитен: Драго ми је што смо овде. Мислим да смо спремни, жељни и вољни да у Рију одиграмо нашу најбољу кошарку и представимо Србију у најбољем светлу. Оно што можемо да обећамо је да ћемо да играмо најбоље што можемо и да ћемо се борити, а да ли ће то бити довољно за медаљу, то ћемо видети. Желим срећу свим момцима и стручном штабу прво на турниру у Аргентини а потом и у Рију.

Стефан Марковић, заменик капитена:  Најзад смо дошли до Олимпијских игара. Идемо тамо спремни да се боримо за једну од медаља. Ишли смо увек степеник по степеник, тако да нам је и сада прво у главама турнир у Аргентини.

Драган Ђилас, председник KСС: Велико хвала свим момцима што су издвојили лето. Уместо да са породицама, девојкама и децом уживају негде, они су се жртвовали и дошли овде повређени, полу повређени, да наступају за репрезентацију. Жао нам је што Немања Бјелица није са нама, он је желео, али такав је спорт. Сви знате шта се од вас очекује, да се борите, па да видимо шта ће бити. Само представљајте Србију на најбољи начин. Видимо се у Рију, а после надам се у Београду на Балкону.

Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОKС:  Част ми је што седим овде, између Саше Ђорђевића и капитена репрезентације. Трудимо се да се, сваки пут када део екипе креће на Олимпијске игре, окупимо, испратимо их и пожелимо све најбоље. Они знају зашто иду тамо, њихове амбиције су и наше амбиције. Желим им много среће, спортске и људске, на овим играма, јер им је заиста неопходна да би дошли до до резултата до којих желе да дођу и којима се сви ми надамо. Срећан пут и све најбоље.