Женска сениорска репрезентација Србије победила је и у другој пријатељској утакмици Јапан, овог пута резултатом 77:64. Утакмица је одиграна у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство у Чешкој (16-25. јун) у београдској Хали спортова „Ранко Жеравица“.

Овај меч прескочиле су Соња Петровић, Ана Дабовић и Невена Јовановић због повреда, док је Тамара Радочај у првом полувремену добила незгодан ударац, па је преседела остатак меча на клупи.

Србија је теже него дан раније савладала неугодну екипу Јапана. Гошће су искористиле нешто опуштенији старт нашег тима и повеле са 9:3, а потом углавном одржавале вођство до истека првих 20 минута игре.

Једна од позитивних ствари које су виђене у овој утакмици је реакција српских кошаркашица на старту другог полувремена. Капитен Миловановић, Чађо, Шкорић покренуле су тим серијом поена и врло брзо преокренуле резултат у корист Србије. Успеле су да одигралу чвршће у одбрани, ухвате доста лопти испод оба коша и направе двоцифрену предност коју су успешно одржавале до истека утакмице.

Селектор Караџић је ротирао све расположиве играчице. Јелена Миловановић и Саша Чађо су биле најефикасније са по 15 поена, док је 12 постигла Маја Шкорић.

Србија и Јапан ће у недељу одиграти трећу утакмицу, овог пута затвореног типа, без присуства публике.

 

СРБИЈА – ЈАПАН 77:64 (14:16, 15:17, 24:12, 24:19)

СРБИЈА: Радочај 5, Чађо 15 (4 ас), Крњић 2 (5 ск), Миловановић 15 (8 ск), Шкорић 12 (6 ск, 5 ас), Станковић 6, Т. Јовановић 5, Станаћев 2 (4 ск), Богићевић 3, Црвендакић 4, Дабовић, Мандић 8.

 

Селектор Стеван Караџић

– Потпуно другачија утакмица у односу на прву. Јапан је извукао поуке, добро се припремио, а ми смо ушли мекано у утакмицу. Много сам задовољнији другим полувременом. Разговарали смо у свлачионици, спустили се у став у одбрани, напад је био ефикаснији и заслужено смо победили. Морали смо Сашу Чађо и Мају Шкорић да користимо преко 30 минута, што ми није било у плану, али сам због повреда Тамаре Радочај и Невене Јовановић био принуђен на то. Хтео сам да пустим Ану Дабовић да игра, међутим, кренуло је превише жестоко и нисам хтео да ризикујем. У суботу имамо два тренинга и ако буде све како треба играће у трећој утакмици. Што се Соње Петровић тиче, њено стање иде на боље и надам се да ће за два-три дана почети да тренира са нама. Тамара Радочај је добила неугодан ударац, али не би требало да буде нешто озбиљније. Невена ће у суботу почети да тренира са екипом…