После Златибора, Београда и турнира у Француској, женска кошаркашка репрезентација Србије завршни део припрема одрађује у Вршцу. До почетка шампионата остало је још мање од седам дана, а изабранице Марине Маљковић одиграће овог викенда две припремне утакмице против Турске, од којих ће прва бити отворена за јавност.

-Задовољна сам како теку припреме, поготово што немамо већих проблема са повредама, јер је најважније да све девојке буду здраве. Радимо јако, на детаљима и две утакмице које нам следе против Турске треба да покажу у којој смо тренутно фази и шта треба да дорадимо до почетка Европског првенства – рекла је Ана Дабовић.

Наша репрезентација првенство отвара 27. јуна утакмицом против Белорусије. У групној фази Србија ће у Зрењанину одиграти и мечеве против Русије 28, односно Белгије 30. јуна.

-Веома смо узбуђене и жељно очекујемо почетак првенства. Надамо се да ћемо имати велику подршку са трибина. Недавно смо се вратиле са турнира у Франуској, где смо имале три јаке утакмице и виделе смо шта нас очекује на шампионату. Надам се да ће нам се све коцкице поклопити и да ћемо остварити за почетак пролазак групне фазе, што је и првенствени циљ, а после ћемо корак по корак да размишљамо о осталом – истакла је Маја Шкорић.

Турнир у Француској дао је јаснију слику селекторки Марини Маљковић на чему још треба да се ради у наредних седам дана. Србија је у Рену изгубила од Русије, али је зато успела да савлада Турску и Француску.

-Већ смо два дана у Вршцу и припреме теку у најбољем реду. Желимо да у што бољој форми дочекамо првенство и да се у што бољем светлу покажемо нашој публици у нашој земљи – закључила је Драгана Станковић.

Први део Европског првенства игра се у Летонији и у Зрењанину и Нишу од 27. јуна, а друга фаза је на програму у „Штарк арени“ у Београду од 2. до 7. јула.