Женска сениорска репрезентација Србије забележила је убедљиву победу у једној од последњих провера пред почетак Европског првенства (27. Јун-7. Јул), пошто је у Вршцу савладала Турску – 80:46 (22:9, 15:16, 20:12, 23:9).

Наш тим је одлично отворио утакмицу и већ у петом минуту повео 11:3, а затим и 17:4. Турска је тешко долазила до коша нашег тима, који је из минута у минут повећавао предност, која је на крају првог периода била 13 поена – 22:9. Туркиње су заиграле боље у другој четвртини и серијом 10:0 пришле на 27:22, али су наше девојке до полувремена повећале на 37:25.

Међутим, већ после пет минута игре у наставку, изабранице Марине Маљковић су направиле великих „плус 21“ (50:29), да би до краја још „додале гас“ и одличном игром стигле до више него убедљивог тријумфа.

Наше кошаркашице у Вршцу остају до 25. јуна, када се сели у Зрењанин, где ће играти прву фазу такмичења на Европском првенству. Ривали у групи су Белорусија (27. јун), Русија (28. јун) и Белгија (30. јун).

 

СРБИЈА: Миљковић 5, Петровић 2, Чађо 11, Јовановић 4, Брукс 5, Бутулија, Црвендакић 13, Милић 8, Станковић 7, Бојовић 10, Топузовић 3, Станаћев 8, Шкорић 1, Дугалић.

ТУРСКА: Јалцин 3, Биглиц 3, Кора 4, Цакир 5, Коксал, Цаглар 2, Албен 6, Цанитез 6, Холингсворт 3, Сењурек 4, Гуцлу 5, Топуз, Соткс 5.

 

Јелена Брукс, капитен Србије

– Прво полувреме није било по плану, као што је Марина тражила од нас. На паузи смо се договориле шта је најбоље да одрадимо за других 20 минута. Мислим да смо већину ствари исправиле у другом полувремену и самим тим, овим резултатом показале да смо много боље одиграле тај део игре. Све девојке су пружиле свој максимум и идемо даље. Мислим да смо из утакмице у утакмицу све боље. Да ли је то нијанса или две, битно је да смо боље. Све оно што радимо на тренингу покушавамо максимално да пренесемо на терен и мислим да нам то иде од руке. Имамо још неколико дана до почетка првенства, још неке ствари треба да исправимо и да се спремимо за тај 27. јун.

Соња Петровић, кошаркашица Србије

– Резултат баш не приказује најреалније ни нашег противника ни утакмицу. Дефинитивно се Турска није баш најбоље снашла, тако да ни ми, аутоматски, нисмо имале прилику да приступимо утакмици на прави начин и да је искористимо за све што смо хтеле. С обзиром на то да су нам ово последње прилике да испробамо неке ствари пред ЕП, мислим да нас, ипак, чека велики посао да видимо шта је то на шта још можемо да рачунамо и да се припремимо на најбољи могући начин за Белорусију.