Женска кошаркашка репрезентација Србије завршила је висинске припреме на Златибору и од данас наставља рад у Београду. На планинској лепотици радило се пре свега на стицању кондиције и снаге, али и уигравању акција, како у одбрани, тако и у нападу.

– Јако смо тренирале и све девојке су дале максимум. Драго ми је због тога. Задовољна сам како је прошао овај део припрема. Покушавамо да извучемо најбоље из свих нас како бисмо што спремније дочекале првенство. С обзиром на то да је шампионат код нас осећамо мало већи притисак, па су зато и припреме јаче. Рекла бих да су ово до сада биле најјаче припреме које смо одрадиле на Златибору у последњих седам година, колико сам ја у репрезентацији – истакла је Саша Чађо.

Наш тим је на Златибору посебну пажњу посветио физичкој спреми, која је предуслов за играње агресивне и борбене кошарке.

– У овом тренутку смо далеко од онога што очекујемо, али до почетка првенства имамо још двадесетак дана и знамо на чему треба да радимо. Атмосфера у екипи је сјајна. Девојке се одлично слажу и то може да буде од великог значаја, како би та енергија ван терена могла да нам донесе предност на утакмицама – рекла је Маја Миљковић.

Наш тим групну фазу такмичења играће у Зрењанину против Белорусије, Русије и Белгије.

– Група је јака, али на Европском првенству нема лаких противника. Размишљаћемо од утакмице до утакмице. Највише треба да се бавимо сами собом, а да се за сваког противника што боље спремимо и уђемо у утакмице храбро – закључила је Невена Јовановић.

Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.